Večina med nami se zaveda, da v zdrav življenjski slog spada tudi redna telesna vadba. A za to v prvi vrsti potrebujemo energijo, ki nam jo da 8-urni spanec. Le dobro naspani smo kos vsakodnevnim izzivom in lažje sledimo smernicam zdravega življenjskega sloga, kot so redno in zdravo prehranjevanje, redno gibanje in sposobnost, da se ubranimo pred stresnimi situacijami, ki nas znajo kaj hitro pripeljati do izgorelosti.

Kje tiči razlog za nemoč, da si obujete superge in se odpravite v naravo, telovadnico ali kar na domačo telovadno blazino? Je to bolezen, ki preprečuje oz. otežuje redno gibanje, ali je to pomanjkanje energije zaradi prekratkega spanca? Tiči morda razlog v preobilnem kosilu, večerji ali v preveliki utrujenosti zaradi službenih obveznosti?

Kako doseči, da za redno gibanje ne boste iskali izgovorov

Če razlog za pomanjkanje energije tiči v prekratki noči, potem začnite pri spanju. 30 noči vztrajajte z 8-urnim spanjem. Poleg dnevnih obveznosti boste imeli dovolj energije tudi za rekreacijo in tako ne boste potrebovali izgovorov zakaj danes »res ne morete« ali »nimate časa in ne energije«.

Seveda 8-urni spanec ni dovolj, da se boste lažje odločili za »skok« v superge. Je pa dovolj za začetek in za spodbudo, da boste enostavneje sledili preostalim zdravim navadam, kot sta redna in uravnotežena zdrava prehrana ter ravnanje s stresnimi situacijami.

Prisluhnite strokovnjakom

O tem kako redno telesno vadbo vključiti v svoj vsakdan, kako izboljšati zdravstveno stanje, psiho-fizične sposobnosti ter doseči zastavljene cilje, vam bo zaupal prof. šp. vzg. Klemen Jakše. Kje mu lahko prisluhnete?

Prisluhnite mu lahko na prvi konferenci 8 UR ZA ZDRAVJE, ki se bo odvijala 14. marca. Več o konferenci izveste TUKAJ.