Brez spanja, ni zdravja

Ko skrbiš, da se čim bolj zdravo prehranjuješ, se dokaj redno rekreiraš in nekako obvladuješ stresne situacije, pa je energije še vedno premalo. Razlogi za to so lahko različni, vendar je med njimi najpogostejši slab in pomanjkljiv spanec. Zavedanje, da je spanje temelj oz. je ključnega pomena za naše zdravje, je v Sloveniji zelo slabo.

»Ko imamo postavljene dobre temelje, lahko stabilno zgradimo preostale 3 ključne stebre: zdravo prehrano, optimalno gibanje in upravljanje s stresom«, pove Emil Marinšek, idejni nosilec 1. konference 8 ur za zdravje in lastnik podjetja Maremico, ki se ukvarja z razvojem in prodajo ležišč že od leta 1994.

Ideja za 1. konferenco 8 ur za zdravje se je Emilu porodila na TEDx dogodku

Ideja se je Emilu porodila na TEDx govoru, ki je imel super gledanost, ne samo pri oddajanju v živo iz dvorane, ampak tudi kasneje po YouTube-u. Po vprašanjih številnih ljudi, ki jih je prejel, med njimi tudi vabila na predavanja, opaža, da obstaja veliko zanimanje za celovito ukvarjanje z zdravjem. Tudi mediji so polni nasvetov o raznoraznih temah s področja zdravstva, vendar so po Emilovem mnenju ti nasveti pogosto samo delni. Nekdo se ukvarja samo s športom, nekdo samo s prehrano. Kdo vse bo predaval na konferenci in o čem se bo govorilo, izveste TUKAJ.