Beseda stres je na žalost vse bolj prisotna v našem vsakdanu. V medijih vedno pogosteje zasledimo objave o izgorelosti, o tem kaj je stres, kako ga odpraviti in kakšen vpliv ima na zdravje.

Zato vas želimo s to objavo spodbuditi, da boste na stres začeli gledati kot na priložnost. Priložnost, da se zamislite nad svojim odnosom, ki ga imate do problemov, službe, družine, financ, ambicij, tekmovalnosti, pričakovanj in kakšen odnos imate do sebe, do svojega zdravja.

Pomemben je odziv

Da naše telo zazna neko situacijo kot stres, je v veliki meri odvisno od tega, kako se odzovemo, ko pride do težave oz. izziva. Odreagirati tako, da si v prvih petih minutah predstavljate najhujše možne scenarije, ki lahko sledijo in pomisliti na najslabše, vsekakor ni dobro. V taki situaciji ne pozabite dihati, poskusite se umiriti in zberite svoje misli. Predvsem pa se ne obremenjujte vnaprej in na zalogo. Vse to namreč vpliva na produktivnost in uspešnost v službi in doma.

Naspite se

Ne dovolite, da nastali problemi kreirajo nove in se svet okoli vas začne podirati kot domine. Ustavite se in se naučite soočiti s stresom. In kar je pri vsem tem zelo pomembno, a vse prepogosto pozabimo, poskrbite, da se vaše telo ponoči v celoti regenerira. To lahko storite tako, da si prav vsak dan zagotovite 8 ur kakovostnega spanja. A to je šele začetek. V svoje življenje morate poleg kakovostnega spanja vključiti tudi zdravo prehrano, redno gibanje, pozitivno naravnanost in zaupanje vase.

Ne odlašajte, odločite se upravljati s stresom zdaj!

Več o stresu, razvijanju strategij učinkovitega spoprijemanja s stresom in vzpostavljanju pozitivnega čustvenega stanja, bosta spregovorila prof. dr. Matej Tušak, dipl. psih. in mag. Sara Isaković.
Vabljeni, da jima prisluhnete na prvi konferenci 8 ur za zdravje, ki bo potekala 14. marca.
Več o tem izveste tukaj.